Bakkelunden

Vi forvandler den gamle losseplads ved Bjerrevej i Horsens til et nyt rekreativt område. Det nye grønne bakkelandskab midt i byen giver plads til masser af aktiviteter og udfoldelse. Og hele projektet er en win-win-win-situation.

Hvordan får man forvandlet et kæmpe areal - der tidligere har været losseplads og i 50 år har været lukket og afspærret for omverdenen - til et attraktivt område for horsensianerne?

Det gør vi ved at køre tonsvis af byggejord fra lokale projekter ovenpå, så vi får skabt et bakket landskab. Et varierende landskab, som skal danne rammen for en helt nyt grønt område med stier, udsigtspunkt og mulighed for masser af oplevelser og aktiviteter.

Siden de første læs jord blev kørt til området i 2018, har landskabet taget mere og mere form. Vi glæder os til at åbne for Bakkelunden i slutningen af 2020.

Bakkelunden ligger mellem Bjerrevej og Rypevej i Horsens.

En win-win-win-situation

For det første får vi skabt et fantastisk rekreativt areal, som vil kunne bruges af alle.

For det andet har projektet givet vognmænd og entreprenører muligheden for at læsse overskudsjord fra lokale projekter af i nærheden. Den mulighed har været meget efterspurgt af entreprenørerne.

For det tredje sikrer projektet en miljømæssig og trafikmæssig gevinst. Lastbilerne med byggejorden får kortere afstand. I stedet for at køre jorden langt væk til Silkeborg, Vejle eller Aarhus, kan jorden nu blive brugt som en ressource i lokalområdet.

Set fra oven

Ved udgangen af 2018 var de første 120.000 tons jord kørt til Bakkelunden, hvor landskabets bakker løbende tager form.

Bemærk, at der sættes cookies fra videoudbyderen ved afspilning af denne video.

Ned i detaljen

Luk alle
Åbn alle

Kontakt os

Kontakt os

Teknik og Miljø
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Telefon: 76 29 29 29
teknikogmiljo@horsens.dk