Skip Navigation

Lilli Gyldenkildes Torv

Området på den tidligere Kvicklygrund bliver et nyt kvarter i midtbyen

En af de helt centrale grunde i Horsens midtby vil i de kommende år gennemgå en markant forandring.

På den tidligere Kvickly-grund bliver der fra 2018 – 2021 bygget bl.a. boliger, butikker og restauranter, som alt sammen kommer til at give masser af liv i området.

Tidsplan

  • I 2018 arbejdes der på det nye p-hus, som ligger på nordsiden af Niels Gyldings Gade. Det skal supplere de øvrige ca. 375 p-pladser på området, så der bliver parkeringsmuligheder til de mange nye beboere.
  • I august 2018 har entreprenørerne taget hul på pæleramningen på det store område, hvor Kvickly tidligere lå. Pælene fungerer som det bærende fundament for byggeriet. Det arbejde forventes at være færdigt til december 2018, hvorefter selve byggeriet kan gå i gang. I maj 2020 forventes butikkerne at stå klar, mens boligerne efter tidsplanen er klar til indflytning i december 2020.
  • Byggeperioden for området syd for Niels Gyldings Gade ned mod åen er beregnet til at være fra foråret 2019 – 2021. 

Hvad bliver der bygget?

Byggerierne på Skt. Helene Torvet er delt op i tre områder. De to første ligger nord for Niels Gyldings Gade, og her skal der bygges ca. 8.000 kvm butikker og ca. 1.400 kvm fastfoodrestauranter. Både butikker og restauranter kommer til at ligge i stueplan eller på 1. sal.

Fra 1.-7. etage bliver der bygget ca. 260 almene familieboliger på to til fem værelser og ca. 99 ungdomsboliger, som bliver etværelses-lejligheder. På tagene laves der fællesarealer til beboerne. I området kommer også et p-hus med plads til ca. 100 biler.

Det tredje delområde ligger syd for Niels Gyldings Gade ned mod Bygholm Å. Her er der planlagt byggeriet af ca. 12.500 kvm private boliger med mulighed for at lave et plejehjem.

Spørgsmål og svar

Luk alle
Åbn alle

Kontakt os

Kontakt os

Plan og By
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Telefon: 76 29 29 29
planogby@horsens.dk