Skip Navigation

Nyt campus skal give plads til 8.000 studerende

Det har i mange år været en drøm at få bygget et stort campus til byens uddannelsesinstitutioner midt i byen. Nu bliver drømmen til virkelighed.

På den store Campus-grund ved Banegården er byggeriet af et nyt kæmpestort uddannelsescenter i fuld gang. Med sin direkte adgang til mange bus- og toglinjer vil det nye campus gøre det attraktivt at studere i Horsens – både for horsensianere og for rigtig mange udefra.

På det nye campus skal ca. 3.700 studerende fra VIAs 28 uddannelser studere side om side med unge fra andre uddannelsesinstitutioner – blandt andet ca. 600 studerende fra Social- og sundhedsskolen, som også har besluttet at flytte til Campus-grunden. 

Med byggeriet kommer der endnu flere unge til vores by. Og det vil give endnu mere liv i midtbyen. Samtidig gør det Horsens til et videns- og uddannelsescentrum, som får vores uddannelsesinstitutioner til at stortrives og som også virksomhederne kommer til at få stor glæde af, når de i fremtiden skal rekruttere de bedste medarbejdere. 

Fakta om det nye campusbyggeri i Horsens

Den nye uddannelsescampus kommer til at ligge centralt lige over for Horsens banegård og i gåafstand til centrum af byen, så de studerende kan nyde godt af de mange butikker og caféer. 

Det nye område bliver et samlingspunkt for viden, vækst og nye forretningsmuligheder. Det skal ske gennem samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, udviklingsmiljøer og erhverv, hvor brobygning mellem studerende, iværksættere og virksomheder giver unikke muligheder for at skabe nye teknologier og løsninger.

Efter planen står Social- og Sundhedsskolen færdig i sommeren 2020. VIAs bygninger samt Innovationshøjhuset, hvor både VIA, Insero og Vitus Bering Innovation Park får lokaler, står efter planen færdigt i sommeren 2021.

Campusgrunden har et samlet areal på ca. 85.000 kvadratmeter, så der er mulighed for opførelse af yderligere uddannelsesinstitutioner. På det nye VIA University College får eleverne 27.000 kvadratmeter at boltre sig på, den nye Social og Sundhedsskole bliver 4.500 kvadratmeter stort atriumhus, og endelige bliver Innovationshuset 5.000 kvadratmeter

VIA og Innovationshuset er tegnet af C. F. Møller, mens den nye Social- og Sundhedsskole er tegnet af RUM.

Kontakt os

Kontakt os

Plan og By
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Telefon: 76 29 29 29
planogby@horsens.dk