Ringvej Syd

Den nye vej
Ringvej Syd - planen er klar

Mindre trafik gennem Horsens midtby

Skitseprojektet for videreførelse af Ringvej Syd i Horsens ligger nu klar til politisk behandling.
Med anlæggelse af vejen slår vi flere fluer med ét smæk: vi sikrer, at der kan fjernes trafik fra byens midte, vi klimasikrer Horsens by, og vi giver gode forhold for de bløde trafikanter.

Se den planlagte rute på kortet
Hvorfor og hvordan?

Vi har høje forventninger

Skitseprojektet til, hvordan vi kan føre ringvejen videre fra Bjerrevej til Bollervej og videre til havnen, ligger klar. Vi vil fortsætte hvor vi slap, da vi i 2017 åbnede første etape af Ringvej Syd fra Vejlevej til Bjerrevej.

Formålet med ringvejen er at lede trafik uden om midtbyen. Den nye vej gør det muligt at lette trafikken ved boligområderne i sydbyen og på Høegh Guldbergs Gade.

Vi forventer blandt andet, at den færdige ringvej vil reducere trafikken på Bjerrevej med 39 %

Derudover er klimasikring tænkt ind i projektet. Ved at lade vejen krydse Horsens Fjord på dæmninger, skaber vi samtidig et værn, som sikrer vores by mod vandstigninger.

De bløde trafikanter skal der selvfølgelig også være plads til. Sammen med vejen etablerer vi gang- og cykelstier på strækningen.

Der er to etaper i projektet - og vi vil gerne i gang med begge samtidig. På nogle strækninger sænker vi nemlig vejen, og den jord, vi graver væk, kan vi så i samme hug bruge til at hæve vejen ned mod fjorden.

Se turen allerede nu

Kør med

  • VIL DU VIDE MERE?

    Allan Lyng Hansen
    Telefon: 76 29 26 10